Linux klient 1.4 äntligen klar + lite mer om AID

Äntligen är både Windows, Mac och Linux i fas och kör version 1.4!

Installera AD OnLine för Linux v1.4

Mac och Linux har släpat efter onödigt mycket, och hädan efter så är det meningen att klienterna för alla operativsystemen skall vara i synk och släppas samtidigt med samma funktioner (bortsett från bugfixar).
Du kan läsa mer om vilka funktioner v1.4 har här.

För mig är det viktigt att vi med v1.4 plattformen har en bra grund att stå på. De större arkitektuella ändringarna som behövts göras är gjorda, och vi har en utvecklingsplattform som medgör flera parallella utvecklingsgrenar utan att de påverkar varandra.

Jag tror att vi nu kan och ska satsa ytterligare på att göra lösningar/samarbeten med föreningar, företag och privatpersoner (läs: ALLA) vilket jag tror kommer att göra våra tjänster till ännu större nytta för släktforskare runt om i landet. Succén med AID (ArkivDigital ID, eller engelska för Hjälp!) är ingen slump, utan har tillkommit genom samarbete med bland andra DIS (integration med Dispos och Disgen) och Släktdata samt används flitigt av de flitiga (t.ex. Scangen).

Det framgick ganska tidigt i diskussionerna att vårt AID inte fick bli som GID blev för Genline, bara en hänvisning till den egna databasen som inte duger att gå till arkiven med och börja leta med hjälp av.
Johan svarade med att skapa en "Sök AID/Källhänvisning" sajt (http://www.arkivdigital.se/aid) där man alltid kan få ut mer information (än man önskade sig?) om vad ett AID refererar till, vare sig man är kund hos oss eller inte, se detta exempel.

Vi verkar aktivt för att vi inte ska låsa in våra kunder i vår systemering, man får den fullständiga källhänvisningen med när man kopierar med Ctrl-C, exempel: "Grimeton AI:4 (1862-1876) Bild 28 / sid 52 (AID: v92303.b28.s52, NAD: SE/LLA/13114)". Så ni behöver inte alls vara rädda för att sprida AID:n runt om i landet, genom forum, Facebook eller vad man nu kan tänka sig :) .

Hänvisa till AID-sajten om någon har det svårt, eller hjälp dem lite extra på traven genom att direktlänka från er egen hemsida, till exempel: http://www.arkivdigital.se/aid/info/v1334.b8.s7 ...

Jag tycker att det skall bli spännande att se på vilka oväntade sätt folk kommer att länka till oss.

Magnus
IT-Ansvarig

ANTAL FÄRGBILDER

63 098 537

Mer info om våra färgbilder

  VarukorgLogin formulär