På Arkivens Dag är ArkivDigital online gratis

Published 2013-11-05

Nu börjar hösten göra sig påmind ordentligt runt om i Sverige. Dagarna blir kortare och det regnar ute, men samtidigt är detta tiden då släktforskningen är mest intensiv. Man kan sitta inne och fördjupa sig i olika handlingar och hitta uppgifter om sina släktingar. Till helgen, den 9-10 november 2013 är det Arkivens Dag och vi i ArkivDigital bjuder alla fri tillgång till våra bilder. Tillsammans med detta har vi två prisvärda erbjudanden, 1 år för 995 kr och 2 år för 1795 kr.

ArkivDigital är gratis på Arkivens Dag

Andra lördagen i november månad varje år är det Arkivens Dag på arkiven runt om i landet. Landets arkiv bjuder på fullmatade program, utställningar och rundturer i arkiven. Eftersom ArkivDigital är ditt digitala arkiv med mer än 44 miljoner bilder så har så klart vi också "öppet hus". Du kan inte besöka oss på någon plats, men vi finns tillgängliga överallt i Sverige och i hela världen, bara några klick bort.

ArkivDigital bjuder alla som är intresserade av sin egen historia gratis tillgång till alla våra bilder under lördagen och söndagen, 9-10 november 2013. Passa på att läsa i kyrkoböcker, bouppteckningar, mantalslängder, domböcker och många andra spännande handlingar.

Om du redan är registrerad använder du dina tidigare inloggningsuppgifter (E-post och Lösenord). Om du inte har ett användarkonto hos oss sedan tidigare, gå till registreringsformuläret och sedan installera programmet.

Läs mer om hur du kan testa ArkivDigital gratis i helgen

Givetvis förlänger vi alla pågående abonnemang med 2 dagar på grund av gratisdagarna (9-10/11 2013).

Årets tema är flora och fauna och bli inte förvånad om du när du bläddrar i handlingarna hittar torkade växter för prästerna använde ibland kyrkoböckerna för just detta.

Läs mer vad som händer där just du bor

Erbjudande 1 år för 995 kr eller 2 år för 1795 kr

Du har möjlighet att köpa två prisvärda abonnemang från i dag till den 17 november 2013.

1 år för 995 kr och 2 år för 1795 kr. Du kan köpa dessa även om du har ett pågående abonnemang. Det nya kommer att ligga och vänta tills ditt nuvarande har tagit slut och det är först då som det startar. Du riskerar aldrig dubbla abonnemang. Ordinarie pris är 1195 kr för ett år och 1995 kr för två år.

Beställa här.

Det kan vara problem med Windows 8

Vi har märkt att en del får problem med ArkivDigital online efter uppgradering till Windows 8 och Windows 8.1. Det är brandväggen som stoppar programmets kommunikation med vår server och det blir ett felmeddelande med texten "HTTP status fel, kod: 0" när man startar ArkivDigital online. Det kan även bli motsvarande om antivirusprogrammet uppdateras. Vi jobbar på att hitta en lösning, men under tiden finns det en väg runt. Genom att installera webbläsaren Google Chrome på din dator via denna länk http://www.google.com/intl/sv/chrome/browser/ så löses inloggningsproblemen för de allra flesta. Via denna webbläsare går man sedan in på vår hemsida och installerade ArkivDigital online. Direkt efter installationen av ArkivDigital online kan man avinstallerade Google Chrome.

Om det fortfarande inte fungerar ska du göra följande:

  1. Stäng alla instanser av programmet ArkivDigital online.
  2. Öppna Internet Explorer.
  3. Skriv in exakt https://www.arkivdigital.se/   OBS! Glöm inte bokstaven s, alltså https://
  4. Stäng Internet Explorer.
  5. Starta ArkivDigital online och logga in.

 

Vi ses på Arkivens Dag, antingen i verkligheten eller i ArkivDigital online.

/ArkivDigital

ANTAL FÄRGBILDER

66 688 710

Mer info om våra färgbilder

  VarukorgLogin formulär