Släktforskning

Som släktforskare lär man sig nya saker hela tiden. Man måste lära sig att leta i militära handlingar om man hittar en militär i släkten, man måste veta hur man skall leta efter bouppteckningar om man är intresserad av vad en person ägde. På dessa sidorna hittar du fördjupad information om en dessa sakerna. 

Introduktion till släktforskning

Om du vill komma igång med din släktforskning kan denna onlinekurs var en bra start. Vi kommer gå igenom grunden inom släktforskningen och introduktionen innehåller bland annat:

  • Grundläggande begrepp inom släktforskningen
  • Arkiven i Sverige
  • Bygga ditt släktträd utifrån kyrkböckerna
  • Använda andra typer av arkivhandlingar för att lära känna dina förfäder
  • Organisera din släktforskning i ett släktträdsprogram

 

Onlinekurs: Introduktion till släktforskning

Exempel på släktforskning

I detta exempel kan du se hur man hittar uppgifter i de gamla arkivhandlingarna. Vi bygger ett släktträd baserat på personen Augusta Hall från Älvsbacka församling i Värmland.

Onlinekurs: Exempel på släktforskning - Augusta Hall

Släktforskningskurs med våra samarbetspartner

Om du är nybörjare är en grundläggande släktforskningskurs hos ett studieförbund eller en annan kursarrangör ett bra sätt att komma igång med din egna släktforskning. ArkivDigital har ett välutvecklat samarbete med flertalet kursarrangörer. Kolla in kursutbudet på din ort hos följande kursarrangörer:

Även en del lokala släktforskarföreningar arrangerar kurser inom släktforskning se Sveriges släktforskarförbund.

Om du som kursledare vill använda dessa Introduktion till släktforskning eller Augusta Hall, så finns möjlighet att ta del av bilderna i en PowerPoint version. Tag kontakt med oss, så skickar vi över detta och lite annan information. Skriv gärna lite information om vilket sammanhang.

ANTAL FÄRGBILDER

49 927 140

Mer info om våra färgbilder

  VarukorgLogin formulär