Sök på kartan bland miljoner flygbilder

ArkivDigital har flera miljoner äldre flygbilder från hela Sverige. Bilderna är tagna från 1950-talet och framåt. Det finns flygbilder på gårdar, hus, samhällen, bensinstationer, lanthandlare, fabriker och stadsvyer med mera. 

Du söker bilderna med hjälp av kartan i ArkivDigital. Här finns en instruktionsfilm som visar hur du gör.

När du hittat ett hus som du känner igen kan du själv markera ut exakt var någonstans bilden är tagen. Detta underlättar för både dig själv och för andra släktforskare. Här kan du se en instruktionsfilm som beskriver hur du går tillväga för att markera ut var bilderna tagits. 

Flygfoto Skillingaryd ArkivDigital
Bild från Skillingaryd, 1968. 

Beställ högupplösta bilder

Om du har hittat en bild som du skulle vilja äga i hög kvalitet så finns det möjlighet till det. Du kanske vill göra en egen tavla eller använda bilden i en bok. 

Du har möjlighet att köpa högupplösta digitala kopior av ArkivDigitals flygfotografier. Kopian görs direkt från originalnegativet och i så god kvalitet att den kan användas till i princip vad som helst: publiceras på webben, tryckas i en bok eller bli underlag till en inramad tavla att hängas på väggen.

Priset är 1495 kr inklusive moms.

Du får en digital bild i hög upplösning (längd och bredd åtminstone 5000 pixlar, ofta mer) i tre olika filformat: raw (helt obearbetad), tif (lämplig för tryckning) och jpg (lämplig för skärmvisning) samt alla de uppgifter som ArkivDigital har om bilden (det kan vara datum när den togs och flygplanstyp som användes vid fotograferingen).

När ArkivDigital gör den digitala bilden, digitaliseras också alla andra negativ i samma serie, vanligtvis 48 stycken, vilka oftast föreställer hus i omgivningarna. Dessa bilder publiceras sedan i ArkivDigitals webbtjänst och blir tillgängliga för dig och alla andra. Kvaliteten på dessa bilder, gjorda direkt från originalnegativen, är betydligt bättre än de råkopior som nu finns i tjänsten.

Vill du beställa bilder kontaktar du kundtjänst: kundtjanst@arkivdigital.se

ANTAL FÄRGBILDER

90 341 584

Mer info om våra färgbilder

  VarukorgStarta programmet