Arkivens Dag (gratis) och ny programversion

Published 2012-11-06

 

Nu är sommartiden över och det blir kortare och kallare dagar ute. Ta då tillfället i akt att släktforska i stället. I stället för att läsa en deckare, så ta fram de gamla böckerna från förr, i kyrkoböckerna, i domböckerna eller i handlingarna där du hittar din egen historia. Om du har tur så hittar du en förfader som lämnat lite mer avtryck efter sig än bara ett namn och ett datum och ju mer du forskar, ju mer "lär du känna honom eller henne". Det spelar alltså ingen roll om han skötte sig eller var tjuv och bandit, om det var en bonde eller en präst. Alla är lika viktiga för dig, det är dina förfäder.

Erbjudande 1 år för 995 kr eller Året ut för 199 kr

Du har möjlighet att köpa två prisvärda abonnemang från i dag till den 18 november 2012.

Ett år för 995 kr och detta kan du köpa även om du har ett pågående abonnemang. Det nya kommer att ligga och vänta tills ditt nuvarande har tagit slut och det är först då som det startar. Du riskerar aldrig dubbla abonnemang. Ordinarie pris är 1195 kr för ett år.

Vi erbjuder även en "favorit i repris". Du kan köpa ett abonnemang som bara kostar 199 kr och detta gäller året ut (t.o.m. 31/12 2012). Ju tidigare du köper det, ju mer får du för pengarna. Eftersom abonnemanget startar direkt så finns det bara möjlighet att betala detta med kort eller direktbetalning bank. Detta abonnemang kan bara köpas om du inte har ett aktivt abonnemang. Ordinarie pris för en månad är 195 kr.

ArkivDigital är gratis på Arkivens Dag

Andra lördagen i november månad varje år är det Arkivens Dag på arkiven runt om i landet. Landets arkiv bjuder på fullmatade program, utställningar och rundturer i arkiven. Eftersom ArkivDigital är ditt digitala arkiv med över 37,5 miljoner bilder så har så klart vi också "öppet hus". Du kan inte besöka oss på någon plats, men vi finns tillgängliga överallt i Sverige och i hela världen, bara några klick bort.

ArkivDigital bjuder alla som är intresserade av sin egen historia gratis tillgång till alla våra bilder under lördagen och söndagen 10-11 november 2012. Passa på att läsa i kyrkoböcker, bouppteckningar, mantalslängder, domböcker och andra spännande handlingar.

Hur gör jag för att få tillgång till ArkivDigital gratis?

För att få tillgång till ArkivDigital online gratis under helgen 10-11 november 2012, så måste du göra ett par saker. Det är inte svårt och Du skall nog klara det. Följ bara nedanstående punkter. Var noga med detta.

 

1. Börja med att registrera dig

 • Om du redan har registrerat dig så går du vidare till punkt 2. Om du inte kommer ihåg ditt lösenord gå till http://www.arkivdigital.se/users/forgot_password och skriv in din registrerade e-postadress så skickas ett nytt lösenord till dig.
 • Om du inte är registrerad hos oss sedan tidigare så måste du göra detta. Gå till: http://www.arkivdigital.se/users/register och fyll i de uppgifter som efterfrågas. Var extra noga med att skriva rätt e-postadress. Lösenordet skall bestå av minst 6 tecken.

 

2. Installera programmet ArkivDigital online

 • Om du inte har den senaste versionen så är tipset att du installerar denna. Den senaste versionen heter ArkivDigital online 1.4.3, gå till http://www.arkivdigital.se/online/installation. Du kan se vilken version du har om du i programmet trycker på Hjälp-menyn och sedan på Om.
 • Under installationen så kommer du att få ett antal frågor. Du skall svara på dessa "positivt" och när installationen är klar så har du en ikon på din dators Skrivbord som heter ArkivDigital online.
 • Dubbelklicka på ikonen för att starta programmet.

 

3. Logga in

 • Dubbelklicka på ArkivDigital online ikonen på din dators Skrivbord för att starta programmet.
 • Nu kommer en inloggningsruta upp. Här fyller du i dina inloggningsuppgifter (e-post och lösenord). Var noga med att skriva in exakt samma som du gjorde när du registrerade dig. Det är t.ex. skillnad på stora och små bokstäver. 
 • Om du får felmeddelande om fel e-post/lösenord så är det något som inte stämmer. Klicka bort meddelandena och tryck sedan på Arkiv-menyn och Logga In. Nu kommer inloggningsrutan upp igen. Sudda ut det som står och fyll i uppgifterna igen.

 

4. Börja släktforska hos ArkivDigital

 • Till vänster finns en lista med arkivbildare. Sök efter "din" församling i listan eller skriv in det direkt i sökfältet ovanför. Klicka på namnet för att välja.
 • Till höger kommer nu en lista med volymer upp från just din valda församling. Leta efter rätt volym i listan och dubbelklicka på den med vänster musknapp för att öppna volymen.
 • När volymen är öppnad så bläddrar du i den med -5, -1, +1 och +5 eller direktvalet mellan -1 och +1.
 • Läs gärna manualen om du behöver lite hjälp.

 

Vanliga frågor och problem

 • Givetvis förlänger vi alla pågående abonnemang med 2 dagar på grund av gratisdagarna (10-11/11 2012).
 • Om du har problem med programmet och vill ha hjälp. Tala direkt om så mycket du kan, vilken version använder du, vad gör du och vad som händer? Kommer det några felmeddelanden och vad står det i dessa? Ju mer du kan berätta, ju lättare är det för oss att snabbt kunna svara dig. Skicka ett e-post till: kundtjanst@arkivdigital.se och beskriv vad som händer, så svarar vi så fort vi kan.
 • Du kan också prova att installera om eller installera en äldre version av programmet. Längst ner på installationssidan finns länkar till äldre versioner. Ibland kan dessa fungera bättre.
 • Om du har automatisk inloggning ikryssad och får felmeddelande om fel e-post/Lösenord, klicka bort felmeddelandena och tryck sedan på Arkiv-menyn och därefter på Logga In. Nu kommer inloggningsrutan upp igen. Sudda ut de uppgifter som står där - även punkterna i lösenordsrutan - och skriv in dem på nytt.

 

Kundtjänst under helgen

Vi bemannar E-postkundtjänsten 9-16 både lördag och söndag. Det är alltid bäst att skicka via e-post till: kundtjanst@arkivdigital.se och beskriv ditt ärende så noga som möjligt. Om du vill att vi ringer upp dig, skicka även ett telefonnummer där vi kan nå dig.

Ny programversion av ArkivDigital online

Vi släpper en ny version av programmet ArkivDigital online nu. Alla bilder som vi fotograferar fyller vi på automatiskt i ditt abonnemang, men du måste själv installera en ny programversion av bildläsaren (ArkivDigital online). Den nya versionen heter ArkivDigital online v.1.4.3 och förutom en hel del småsaker som är rättade och förbättrade har vi nu infört en chattfunktion. Detta gör att du kan hjälpa andra släktforskare eller få hjälp själv i din egen forskning om du har kört fast.

Du hittar länkar till installationsfilerna här: http://www.arkivdigital.se/online/installation

 

Vi ses på Arkivens Dag, antingen i verkligheten eller i ArkivDigital.

/ArkivDigital

 

ANTAL FÄRGBILDER

88 370 543

Mer info om våra färgbilder

  VarukorgStarta programmet