Mikael Karlsson ny VD

Published 2012-06-15

 

Mikael Karlsson har utsetts till ny VD för ArkivDigital

Mikael Karlsson är 40 år gammal och det var hans intresse för släktforskning och ett behov av bättre kopior som födde tanken på ArkivDigital. ArkivDigital började som ett hobbyprojekt, projektet växte och hösten 2005 grundade Mikael tillsammans med andra aktiebolaget Arkiv Digital AD AB. Mikael har suttit i företagets styrelse 2005-2007 samt 2010-2012 och som huvuduppgift varit ansvarig för produktionen vid de olika arkiven. Mikael kommer även i fortsättningen vara ansvarig för produktionen.

Niklas Hertzman har varit VD i tre år och under dessa år har ArkivDigital utvecklats starkt. Räkenskapsåret 2011 visade företaget för första gången vinst och antalet kunder har hela tiden ökat och nu känner alla släktforskare i Sverige till ArkivDigital, mycket tack vare de föredrag som Niklas har hållit runt om i landet. ArkivDigital är enligt en nyligen publicerad enkätundersökning, (2012, Hur använder släktforskare datorn som hjälpmedel? En empirisk undersökning med hjälp av Internetenkät. Annelie Jonsson, Falköping) det abonnemang som flest använder sig av för de svenska kyrkoböckerna på Internet.

Niklas kommer nu att arbeta mindre med de administrativa uppgifterna och mer med de saker som han brinner för, att som projektledare utveckla nya tjänster för släktforskare samt att sprida kunskap om de olika handlingarna som finns i arkiven. Alla känner till de vanliga kyrkoböckerna, men för att kunna dra nytta av och hitta godbitarna i andra handlingar så måste man veta vad de innehåller och hur man använder dem. Niklas många år som arkivforskare har gett honom en stor kunskap som han gärna delar med sig av.

 

Vi önskar både Mikael och Niklas lycka till med de nya rollerna i företaget.

Styrelsen i ArkivDigital AD AB

 

ANTAL FÄRGBILDER

85 276 304

Mer info om våra färgbilder

  VarukorgStarta programmet