Prova ArkivDigital online gratis

Om du vill testa ArkivDigital så kan du ladda ner och installera programvaran ArkivDigital kostnadsfritt. Den enda skillnaden jämfört med abonnemangsversion är att du bara kan titta på bilderna från Älvsbacka församling i Värmlands län och Röke församling i Kristianstads län. Du ser dock alla arkivbildare och alla volymer, men det är bara Älvsbacka och Röke som fungerar.

Så här gör du

 1. Om du inte redan har ett konto hos ArkivDigital, registrera dig som medlem här
 2. Installera programmet ArkivDigital, följ instruktionerna på installationssidan.
 3. Starta programmet. På Windows dubbelklickar du på ikonen ArkivDigital online på din dators skrivbord.
 4. I inloggningsformuläret som visas fyller du i den e-postadress och lösenord som du registrerade dig med.
  • Om du använder ArkivDigital 1.5.4 eller tidigare versioner:
  • När du är inloggad får du ett meddelande om att du saknar abonnemang. Det går bra att ignorera detta och bara klicka bort meddelandet.
  • Om du tidigare har varit inloggad och kryssat i spara lösenordet och logga in automatiskt kommer du att få felmeddelande om fel E-post/Lösenord. Klicka i så fall bort dessa. Tryck på Arkiv-menyn och Logga In. Nu kommer inloggningsrutan upp. Sudda ut det som står i de båda fälten och skriv in dina inloggningsuppgifter. Om du får upp meddelandet om att du är inloggad som demo, så har du loggats in. Klicka då inloggningsrutan om den skulle dyka upp ytterligare gånger.
 5. Skriv in Älvsbacka eller Röke i formuläret för att söka i arkivet. Klicka sedan på församlingsnamnet i listan för att se vilka volymer som finns från just Älvsbacka eller Röke. Dubbelklicka på en volym för att öppna upp bilderna från just den volymen.

 

Mer information

 

 

 

ANTAL FÄRGBILDER

70 003 576

Mer info om våra färgbilder

  VarukorgLogin formulär