Bouppteckningsregister över Skåne

HäradArvlåtare/AnhörigaHemvistDatum 

Förnamn

Efternamn

Plats

Församling

Datum

Söktips

Utöver kyrkoböckerna är bouppteckningarna den källan som ger "mest" för släktforskaren. I bouppteckningarna får man släktskapen bekräftade, då man i ingresserna går igenom arvingarna till den avlidne. Då det ofta är omyndiga barn som arvingar måste det finnas förmyndare för dem och de hämtas bland den avlidnes släktingar. Genom dessa kan man få nya ledtrådar och spår i jakten på sina egna förfäder och släktingar.

Antalet poster som är registrerade är 164.787.

Peter Hall, Niklas Hertzman, Clary Kronkvist, Inga Ljungquist och Roland Persson har arbetat med att ta fram dessa bouppteckningsregister. Ett stort tack till framför allt Clary Kronkvist, Inga Ljungquist och Roland Persson som har ställt sina register till vårt förfogande.

Använd sökpanelen ovan för att söka efter en specifik bouppteckning.

Dessa register skall inte ses som någon källa utan bara som ett hjälpmedel. En del av häraderna är registerade direkt från bouppteckningarna, medan andra härader är registerade från redan befintliga register. Registerna är normerade och därför kan det vara idé att söka lite "smart". Inget register är helt korrekt, utan det finns säkert fel även i dessa register. Kontrollera därför alltid uppgifterna i respektive bouppteckning. I bouppteckningar finns det dessutom mer uppgifter som kan vara av intresse. Om ni hittar ett fel i registret är vi tacksamma om ni skickar ett e-post till kundtjanst@arkivdigital.se med den felaktiga raden.

ANTAL FÄRGBILDER

90 341 584

Mer info om våra färgbilder

  VarukorgStarta programmet