Upphovsrätt och tillåten användning av material på våra hemsidor och i vår databas

Otillåten användning av Material

Arkiv Digital AD AB äger rättigheterna enligt upphovsrättslagen till layout, texter, fotografier, information och allt annat material (”Materialet”) som presenteras på företagets webbplatser och databaser under domänerna arkivdigital.se och arkivdigital.net ("Webbplatsen"). Databasen har också databasskydd enligt upphovsrättslagen. Detta innebär att man inte får kopiera, distribuera, tillgängliggöra eller på annat sätt mångfaldiga Materialet på Webbplatsen på exempelvis annan webbplats, i annan databas eller i tryckt skrift. Det är inte tillåtet att använda spindling, crawling, eller systematiskt inhämta information från Webbplatsen. Det är inte heller tillåtet att indexera innehållet på Webbplatsen och baserat på detta automatgenerera länkar på en annan webbsida eller länka in Material från Webbplatsen i ett framesystem eller popup-fönster.

Tillåten användning av Material

Arkiv Digital AD AB tillåter kopiering och publicering av enstaka bilder eller delar av bilder på annan webbplats t.ex. Anbytarforum om det tydligt anges att bilden kommer från Arkiv Digital antingen med länk till företagets hemsida (https://www.arkivdigital.se) eller en direktlänk till bilden eller registerposten.

Arkiv Digital AD AB tillåter också kopiering av bilder för enskilt bruk t.ex. i släktforskarprogram. Detta gäller också om dessa bilder, genom publicering av släktutredningar, kommer att spridas till släktingar eller nära vänner, såvida det tydligt anges att bilden kommer från Arkiv Digital.

Arkiv Digital AD AB tillåter även att enstaka bilder publiceras i tryckt form om det tydligt anges att bilden kommer från Arkiv Digital. Arkiv Digital uppskattar också om vi får information om var och när en sådan bild publiceras.

Frågor

Om du är osäker eller har frågor angående upphovsrättsfrågor rådgör då med oss. Enklast gör du detta genom att skicka ett e-post till kundtjanst@arkivdigital.se eller kontakta oss via brev (se kontaktinformationen).

ANTAL FÄRGBILDER

89 190 049

Mer info om våra färgbilder

  VarukorgStarta programmet