Bygg ett släktträd hos ArkivDigital

I ArkivDigitals släktträd kan du spara de personer och uppgifter som du hittar när du söker i våra register och bläddrar i de kyrkböcker och andra handlingar som finns hos ArkivDigital. Du kan börja bygga ditt släktträd från grunden eller importera en GEDCOM-fil från ett annat släktforskningsprogram. 

Du kan söka i register direkt från släktträdet och även lägga till källor i trädet med en enkel knapptryckning. Att ha källor och släktträd integrerat i samma tjänst gör det enklare att organisera dina uppgifter och du kan snabbt dubbelkolla dina källor genom att klicka på en länk.

Solfjädervy i släktträdet

 Olika vyer i trädet

Du kan välja mellan följande fem vyer när du tittar på ditt släktträd och arbetar med det:

  • Familjevy
  • Antavlevy
  • Ättlingavy
  • Solfjädervy
  • Kartvy


Du kan lära dig mer om de olika vyerna på Youtube.

 Släktträd ArkivDigital

Skapa 10 olika släktträd

Du kan skapa upp till 10 olika släktträd hos ArkivDigital. Detta är till exempel användbart om du vill göra ett separat släktträd med dina förfäder och ett separat släktträd med dina make/makas förfäder. Om du släktforskar åt andra personer än dig själv så kan du också behöva skapa flera olika släktträd för att hålla isär de olika släkterna.  

Läs mer om hur du skapar flera släktträd.

Släktträdets kartfunktion

Med kartfunktionen kan du enkelt få en geografisk överblick över var i Sverige din släkt levt. Kartvyn visar personernas händelser utplacerade på en karta. Vid behov kan du flytta personen till en mer exakt placering på kartan, till exempel den gård där han/hon bodde vid födsel eller död. Nu kan du även flytta flera händelser/personer åt gången istället för en i taget.

Läs mer om kartfunktionen.

Karta i släktträdet

Bjud in andra att titta på trädet

Du kan bjuda in upp till 25 personer som kan titta på ditt träd. Detta gör det enkelt att visa din släktforskning för släktingar och vänner. Att titta på släktträdet är helt gratis för de personer som du bjuder in, de behöver bara skapa ett gratis konto hos ArkivDigital för att få tillgång till trädet. De inbjudna personerna kan enbart titta på ditt släktträd, de kan inte göra några ändringar i det.

Läs mer om hur du bjuder in personer.

Sök efter personer i trädet

När du har många personer i trädet är det smidigt att kunna söka efter den person du letar efter. Det gör du enkelt i sökrutan längst upp till vänster. Här kan du välja om du vill söka efter personens namn eller om du vill söka efter en plats/församling. I listan med sökresultat visas blodsdroppe-symbolerna för rak ana och ättlingar.

Sök personer i släktträdet

Utskrifter

Om du vill skriva ut ditt släktträd kan du göra det på följande sätt:

  • I antavlevyn kan du skriva ut 5–7 generationer på antingen 4 A4-sidor eller en sida i A3-format. Istället för att skriva ut utskriften på papper kan du spara den som en JPG-bild.
  • Solfjädervyn kan skrivas ut och sparas som JPG-bild.
  • Familjevyn kan skrivas ut såsom den visas på skärmen.
  • Kartvyn kan skrivas ut eller sparas som JPG-bild.


Du behöver ha ett abonnemang hos ArkivDigital för att kunna bygga släktträd. När du inte har ett pågående abonnemang kan du fortfarande se ditt släktträd men du kan inte lägga till, redigera eller ta bort något i släktträdet. Utan pågående abonnemang kan du välja att ta bort hela släktträdet eller att exportera uppgifterna i trädet som en GEDCOM-fil.

Vill du lära dig mer om hur du använder släktträdet och hur du släktforskar med ArkivDigital rekommenderar vi att besöka vår Youtube-kanal där det finns olika instruktionsfilmer.

Du kan även ladda ner vår användarguide till släktträdet.

 

ANTAL FÄRGBILDER

90 354 915

Mer info om våra färgbilder

  VarukorgStarta programmet